Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Loeb visszavonul a hosszútávú versenyek miatt?

2012.03.20

120320_seb.jpg

"Hosszú ideje csinálom ezt"- mondta Loeb az autosport.com-nak. "El kell ismernem, hogy a pályabejárást és a többi dolgot már egy kicsit unalmasnak érzem." 

"Ami a jövőben a visszavonulásra késztethet majd az az utazás, ami eléggé hosszú. Nem akarom azt mondani, hogy ez lesz a perdöntő, de a hosszútávó versenyek nem motiválnak annyira.

"Most hétfőn kezdjük a pályabejárást kedd helyett, ami azt jelenti, hogy vasárnap el kell utaznom a helyszínre és így még egy napot távol vagyok."

Loeb elmondta, hogy nyitott a változásra, amennyiben az a sportág érdekeit szolgálja, de egyelőre nem győződött meg arról, hogy a hosszútávú versenyek lennének a válasz a problémákra.

"Ha azt mondod, hogy ez jó a médiának és valami többletet lehet kapni ezekből a hosszútávú versenyekből, akkor azt mondom OK, megértem. Versenyző vagyok, aki ott versenyez, ahol és amikor kell. De ez nem kihívás már számomra, csak több szakasz, ami teljesen ugyanolyan."

A valaha volt legsikeresebb rallyversenyző még a saját, szerinte ideális programját is elárulta.

"Jobban tetszene, ha a pályabejárást szerdán reggel kezdenénk, és csütörtökön este fejeznénk be. Utána verseny pénteken és szombaton, majd a záróbuli szombat este, aztán irány haza vasárnap."

Annak ellenére, hogy Loeb-nek 154 startja van, a jelenlegi mezőnyben ezzel csak a második: Petter Solberg előzi csak meg, 178 rajttal. A legtöbbet viszont a kétszeres világbajnok és Loeb volt csapattársa, Carlos Sainz tartja, 196 rajttal.