Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WRC Academy 2011 1.rész

2011.03.15

Itt van az első része a versenyzőknek, ahol megtudhatunk pár dolgot róluk, íme:

Sebastien Chardonnet
Nemzetiség: francia Kép
Születési dátum: 1988. október 17.
Navigátor: Thibault de la Haye
Chardonnes Párizsban született, de most Cannes-ban él, és mielőtt a rallyra váltott, sikeres gokartversenyző volt. 2010-ben nyolcszor rajtolt el, ebből hatszor nyert, kétszer pedig a dobogón végzett. Kilencedik lett az ERC-ben, számolva a Rallye Antibes-t is. Mikor nem versenyez, házakat újít fel és értékesít a francia Riviérán.

Alastair Fisher
Nemzetiség: brit Kép
Születési dátum: 1988. július 30.
Navigátor: Daniel Barritt
Fisher kötődése a rallyhoz eléggé korán jött: a nagybácsija, Bertie egy ír ralilegenda volt, unokatestvére, Mark pedig már debütált a WRC-ben, ám 2001-ben mindketten egy helikopter-balesetben haltak meg. Alistair karrierje 2005-ben kezdődött, és mind a kettő-, mind pedig a négykerekes autókkal sikeres volt. Annyi előnye biztos van, hogy mérnökként is jól tudja, mit hogyan kell csinálnia.

Philipp Knof
Nemzetiség: német Kép
Születési dátum: 1990. szeptember 2.
Navigátor: Henry Wichura
Knof a pályafutását hat évesen kezdte, akkor még gokartosként. A rallys tehetségét bizonyította, mikor megnyerte a német Volvo Kupa junior-kategóriáját, illetve a Junior Murvabajnokságot. Egy évvel később a Volvo Kupa abszolút győzelme is az övé volt, idén pedig kész a mély vízbe kerülni, hogy a példalépe, Walter Röhrl nyomdokaiba léphessen.

Yeray Lemes
Nemzetiség: spanyol Kép
Születési dátum: 1987. augusztus 20.
Navigátor: Roger Penate
Lemes először a 2007-es Catalunya Rallyn tűnt fel, nem is akárhogy. Habár akkor egy műszaki hiba miatt kiesett, a kanári-szigeteki plióta tavaly visszatért egy egész JWRC-szezonra, amit teljesített is, ráadásul a hazai versenyét megnyerve. Yeray amúgy a családi cégben dolgozik Lanzarote-ben, példaképe pedig Carlos Sainz.

Timo van der Marel
Nemzetiség: holland Kép
Születési dátum: 1989. augusztus 28.
Navigátor: Erwin Berkhof
Van der Marel a holland szövetség, a KNAF junior-támogatási programjának segítségével indul el a WRC Academy-ben; érdekesség, hogy Hans Weijs Jr-t és Kevin Abbringet is ez az ösztöndíj emelte világhírűvé. Rallyzni 2008-ban kezdett, a VB-n pedig ugyanebben az évben mutatkozott be, mikor is megnyerte az N3-at a Deutschland Rallyn. Bevallása szerint Tommi Mäkinen az örökös kedvence.

foto/forrás: www.wrc.com