Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WRC Academy 2011 2.rész

2011.03.20

Matteo Brunello
Nemzetiség: olasz Kép
Születési dátum: 1990. augusztus 12.
Navigátor: Michele Ferrara
Hasonlóan más fiatal versenyzőhöz, Matteo is gokartozással indult el. Egy évvel később, 2009-ben váltott a rallyra, és rögtön ünnepelhetett is: A Szardínia Rallyn 12. lett abszolútban, a kategóriát pedig megnyerte. Brunellot főleg Biasion és Munero inspirálják..

Sergey Karyakin
Nemzetiség: orosz Kép
Születési dátum: 1989. január 25.
Navigátor: Natalya Potapova
Karyakin lesz az egyik újonc ebben a sportágban. Az ex-gokartos, aki hómobilokkal is kiválóan megy, leginkább Alexander Dorosinskiy-nak köszönhetően váltott szakágat, ugyanis Dorosinskiy Sergey szülővárosában, Jekatyerinburgban él. Mikor nem versenyez, energetikai- és hőtani mérnöknek tanul az Uráli Egyetemen.

Egon Kaur
Nemzetiség: észt Kép
Születési dátum: 1987. augusztus 20.
Navigátor: Mait Laidvee
Az egykori szuperkrosszos (a rallycross egyik ága) 2004-ben kezdett rallyzni, és már tapasztaltnak mondható a többiekhez képest, hiszen már 4 VB-futamon indult. Eléggé elfoglalt lesz, hiszen a versenyzés mellett a tallinni Mérnöki Egyetem hallgatója.

Brendan Reeves
Nemzetiség: ausztrál Kép
Születési dátum: 1988. augusztus 29.
Navigátor: Rhianon Smyth
Pirelli Star Driver Reeves gokarttal kezdte a pályafutását 1996-ban, de 2005-ben rallyra váltott, és szép sikereket könyvelhetett el az APRC-ben. Mikor nem versenyez, vagy a családi fuvarozóvállalat sofőrjeként, vagy a helyi rallysuli egyik instruktorjaként dolgozik.

Calle Ward
Nemzetiség: svéd Kép
Születési dátum: 1986. március 7.
Navigátor: Morten Erik Abrahamsen
Az egykori junior autocross-kiválóság 2006 óta rallyzik, és jelentős sikereket ért el Skandináviában. A svédországi sikerek után a Nordic Fiesta SportTrophy bajnoki címét is hazavihette, ráadásul a Nordic Topdriver szériában is sikereket ért el. Tavaly év végén részt vett a Fiesta SportTrophy International Shootout-on Nagy-Britanniában, ahol ő volt a leggyorsabb.

foto/forrás: www.wrc.com